Zavar vagy rossz helyen van? Esztétikus anyajegy eltávolítás

27
anyajegy

Az anyajegyek természetes részét képezik bőrünknek, illetve aligha találunk olyan embert, akinek ne lenne ilyen apró pigmentáció a bőrén. Azonban ahogy mi is mások vagyunk, úgy az anyajegyek is rendkívül eltérőek lehetnek, és sajnos gyakran előfordul, hogy rossz helyre nőnek, esetleg zavaró a megjelenésük például az arcon. Ezekre nyújt kiváló lehetőséget az anyajegy eltávolítás, ami gyorsan és szépen segít megszabadulni a nem kívánatos pigmentációktól.

Az anyajegy eltávolítás legfőbb okai

Számos oka lehet annak, ha valaki szeretne megszabadulni nemkívánatos anyajegyétől, azonban manapság egyre többen döntenek mellette, egyrészt az esztétika, másrészt az egészségük érdekében.

  • Esztétikai anyajegy eltávolítás: Előfordul, hogy az anyajegy kifejezetten zavaró helyre nő, ami zavarhatja viselőjét a hétköznapokban, vagy egyszerűen csak képtelen kibékülni a szépségpöttyével. Nincs ezzel semmi gond, hiszen érzékenyebb területekről és az arcról is esztétikusan levetethető lézer segítségével.
  • Kényelmetlen helyre nőtt: Alkalmanként előfordul, hogy esztétikailag talán nem is zavarna annyira az anyajegy, azonban olyan helyen van, ahol folyamatosan dörzsölődik és kisebesedik. Gyakori hölgyeknél, hogy a melltartó vonalán lévő anyajegyek kényelmetlenek, esetleg deréktájékon a nadrág vonala irritálja, de nem ritka az sem, hogy a nyak vonalán lévő kinövésekbe beleakadnak az ékszerek. Rövidtávon ez csupán kellemetlenség, hosszútávon azonban hatással lehet magára az anyajegyre is, ezért jobb mielőbb megszabadulni tőle.
  • Szövődmények elkerülése: Nem ritka az sem, hogy az anyajegy eltávolítás fő oka a melanoma megelőzése, tehát levételre kerülnek azok a gyanús anyajegyek, amelyek megjelenése és szerkezete révén rákosodásra lehet hajlamos idővel.

Természetesen ezen kívül is léteznek indokok, amiért az anyajegy levétel mellett dönthetünk, vagy akár egyszerre több dolog is az eltávolítás mellett érvelhet. Ehhez mindössze bőrgyógyász általi konzultációra van szükség, aki a személyre szabott legjobb módszert fogja ajánlani.

Anyajegy eltávolítás lézeres módszerrel

Meglepően gyors és szép végeredményt kínáló beavatkozás, amely nem tart tovább pár percnél. Amennyiben az anyajegy lézerrel eltávolítható, úgy az orvos helyi érzéstelenítést alkalmazva készíti elő a területet, így jóformán semmit nem fogsz belőle érezni. Ezt követően speciális lézerfénnyel egyszerűen lemetszésre kerül az anyajegy, amire általában egy betadinos kötés kerül.

- hirdetés -

A lézerfény használatának egyik nagy előnye, hogy gyors és azonnal zárja a sebet, ami így steril marad és nem vérzik. Másrészt a gyógyulási idő is jóval rövidebb, valamint a hegesedés kockázata is minimalizálható.

Bizonyos anyajegyek esetében azonban a szakorvos sebészeti eltávolítást írhat elő, melynek oka az anyajegy fajtája és nagysága, illetve ha szövettanra is szükség van, azt kizárólag ilyen módon lehet elvégeztetni.

Érdemes minden esetben szakavatott bőrgyógyász véleményét kérni, akárcsak az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum munkatársai esetében, hiszen sok éves tapasztalattal kínálják majd a személyre szabott megoldásokat az esztétika és egészség terén!