A szexuálpszichológus szerepe a szexuálterápiában

291
szexuálterápia

A szexuálterápia célja az egészséges szexuális viselkedés. A hozzáértő szakember irányítja a terápiás folyamatot, melyre időpontot foglalhatunk a furedi.hu weboldalon.

Füredi Krisztián szexuálpszichológus tapasztalata és képzettsége alapján alkalmazza a szükséges módszereket, terápiás tranzakciókat. Analitikus folyamattal felderíti a tudattalan konfliktusokat, az esetleges szorongásokat, a szexuális funkciózavart és eljut a probléma gyökeréhez.

Párkapcsolati tanácsadás

Sok esetben a pszichológiai tanácsadás párterápia, melynek hatására sikerül szembesülnie a párnak azzal, hogy viselkedésüknek milyen destruktív hatása lehet. Gyakran tudatosodnak olyan gyermekkorból eredő mechanizmusok, melyek felelősek az egymással szembeni neurotikus viselkedésért és akadályt állítanak a szexuális kielégülés elé.

A szexuálpszichológiai szakpszichológus arra törekszik, hogy megértse a viselkedés feltételeit, melyek előidézik a női vagy férfi szexuális destruktivitását. Szándéka, hogy javítson a meglévő szexuális funkció állapotán, mégpedig úgy, hogy a negatív megerősítéseket megváltoztatja. Alkalmazza a szexuálterápia többféle formáját, melyet a pár otthoni erotikus gyakorlatokkal egészít ki. Sikere az alkalmazott módszerek összekapcsolásától nagyban függ és éppen ebben olyan járatos.

- hirdetés -

A terápiás folyamat gyakorlatai

Sokan tartanak a párterápia gyakorlati részétől. Pedig ezek a feladatok egyáltalán nem embertelen, mechanikus eljárások. Sokkal inkább erőteljes érzelmi reakciókat kiváltó erotikus és érzéki interakciók. Nincs rutineljárás. Az individualizált adat- és anamnézisfelvétel után individualizált és flexibilis szexuálterápia következik.

A szexuálterápia eredménye

Sajnos vannak olyan esetek, amikor a kapcsolat már túlságosan elromlott ahhoz, hogy egy rövid terápia segítsen. Nagy szükség van a pár kitartó együttműködésére. Éppen ezért is javasolt a problémák megjelenésekor mielőbb szakemberhez fordulni, ezzel megelőzve a fokozatos mélyülést és további következményeket.